Математика III клас

През изминалия месец март темата по която работиха учениците от 3 клас по ПБО бе „Празници и обичаи през пролетта“. Изработиха флаери за празниците, които раздадоха в училище. Представиха интересни презентации, момичета бяха облечени като лазарки и пяха песни за празника. Изнесен бе рецитал от стихове за празниците.

Темата по която работиха учениците от 3 клас по ПБО бе „Страшните пазители на домашното огнище“. За това те посетиха къща-музей „Сливенски бит“, където се запознаха с кукерските обичаи и ритуали в сливенския район, как са облечени, със страшните им маски и силния звук на хлопките които носят. Ентусиазирани от видяното децата изработиха свои кукерски маски, които показаха пред съучениците си. Няколко  момчета, които участват в кукерските игри в селата около Сливен – Тополчане, Калояново, Блатец, Драгоданово, Глушник и Горно Александрово облякоха и показаха костюмите които имат и ритуалите в които участват.

За презентацията е нужен JavaScript.

Учениците от третите класове в часовете по ПБО на тема „Екология: Как да опазим природата чиста“ представиха направеното от тях.

IIIа клас направиха къщички за птици от непотребни туби за минерална вода които поставиха в парк „Юнак“, IIIб клас – красиви рисунки и апликации по темата, IIIв клас – постери за разделно събиране на отпадъците, а IIIг клас – къщичка за птици от дърво, която закачиха в двора на училището, рамка за картина от ролки от тоалетна хартия и саксии за цветя от пластмасови бутилки.

 

За презентацията е нужен JavaScript.

Учениците от третите класове в часовете по ПБО на тема „Екология: Как да опазим природата чиста“ и по повод инициативата на БТВ „Да играем заедно на чисто“ посетиха парк „Юнак“, където почистиха градинките на парка от пръснатите отпадъци.