Постижения

Възпитаничката на Основно училище „Димитър Петров“ Марияна Узунова от 3г клас завоюва два медала на състезания по акробатика.
На републиканското първенство грабна златото в надпреварата на пътека, а в град Кюстендил на международно състезание се закичи с бронзов медал на батут.

 

На 6.06. в ІV ОУ „Димитър Петров“  се проведе приятелска футболна среща между отборите на ОУ „Паисий Хилендарски“ – с.Сотиря, и ІV ОУ „Д.Петров“.

Срещата беше изпълнена с много емоции и завърши с 4:1 за ІV ОУ.

 

На 28 май ІV ОУ „Димитър Петров“ бе домакин на организирания съвместно с Детски комплекс и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – град Сливен, Турнир по народна топка.

В оспорваното състезание учениците на ІV ОУ „Д. Петров“ и ОУ „Д-р Иван Селимински“ се класираха на първо място, а състезателите от ХІІ ОУ „Елисавета Багряна“ на второ.

Благодарим на участниците и им желаем нови спортни успехи!

На 7 май в ПГ по механотехника – Сливен се проведе Общинското ниво от Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.

Целта на викторината е изграждане на умения и навици у подрастващите за действие в условията на пътното движение и формиране на култура на безопасно поведение на пътя. Участието е отборно, като всеки отбор се състои от четирима ученици – по един от 5, 6, 7 и 8 клас.

На трето място се класира отборът на ІV ОУ „Димитър Петров“ в състав: Йордан Иванов – V Б клас, Радослав Радков – VІ Б клас, Димитър Димитров – VІІ и Александър Банов – VІІІ клас, в проведеното на 7 май Общинско първенство по Безопасност на движението.

Благодарности към учениците и техните учители!

В пролетния турнир по джудо в гр. Сливен ЙОАН АНТОНОВ от II  клас завоюва златен медал, а СВЕТОСЛАВ АНТОНОВ също от II клас взе сребърен медал.
Честита победа!Даяна Петрова от клас завоюва I, II, III място по спортни танци, организирано от Община Казанлък!!!
Честита победа!

Клуб „С карта и компас в гората“ спечели  II  място в градско състезание по спортно ориентиране – купа „Сливен“ , провело се  на 12.04.2014 г. в градската градина.

Моника Трайкова от III б клас зае почетното трето място!

На международното математическо състезание КЕНГУРУ – общински кръг
на  III място се класира Александра Апостолова с 83т. от  IV  б клас.

Други участници от училището ни са:
 • Йоанна Деянова Драганова II а клас – 60т.
 • Зорница Димитрова Захариева II б клас – 60 т.
 • Илиян Стефанов Григоров II б клас – 40т.
На международното математическо състезание КЕНГУРУ – общински кръг
на  III място се класира Александра Апостолова с 83т. от  IV  б клас.
 • Други участници от училището ни са:
 • Йоанна Деянова Захариева II а клас – 60т.
 • Зорница Димитрова Захариева II б клас – 60 т.
 • Илиян Стефанов Григоров II б клас – 40т.

 

Ученичката Александра Апостолова от 4б клас се класира на І място в конкурса, организиран от Община Сливен по повод кандидатурата на Стария бряст за „Европейско дърво на годината 2014“.

На 13.12.2013г. в НХГ „Димитър Добрович” – гр.Сливен се проведе Национален конкурс по изобразително изкуство на тема: „Приказна Коледа”.

ІV ОУ „Д.Петров” се представи с 3 отбора – от 5, 6 и 7 клас. Наградени ученици са:

 1. Димитър Димитров – 7а клас – ІІІ награда
 2. Никол Атанасова – поощрителна награда

 

Ръководството изказва похвала за постигнатите високи резултати на учениците и учителката им по изобразително изкуство Мирослава Кирова.

Националния открит турнир по спортни танци, провел се на 8 декември 2013г.

Участници:

 • Даяна Петрова, 2 клас – златен медал за индивидуално изпълнение
 • Даяна Петрова и Павел Василев – сребърен медал за двойки
 • Виктория Миткова, 4 клас

Нов успех на танцьорите от КСТ „Сливен“

     На проведения на 16.11.2013г. Национален открит турнир по спортни танци в гр. Казанлък, участничките от нашето училище се представиха отлично. Даяна Петрова от 2а клас се класира на първо място, а Виктория Миткова от 4а клас зае второ място.

     Училищното ръководство изказва похвала на тези ученички и им пожелава много нови успехи в спортните танци!