Хор „Звездички“

Заключителна представителна изява на хор „Звездички“

На 18.05.2018 г. се състоя заключителната представителна изява на хор „Звездички“. С много песни, настроение и танци децата представиха наученото през годината. Отправиха предизвикателство на публиката да пеят заедно любими песни. В края на представянето хор „Звездички“ поздравиха публиката с песента „Върви, народе възродени“ по случай предстоящия празник 24 май.
На 07 март 2018 г. хор „Звездички“ изгряха на сцената на Народно читалище „Дружба“ в град Сливен. Програмата, изпълнена от учениците беше във връзка с празниците през месец март. Прозвучаха песни за родината и за празника на жената. Изпълнителите допринесоха за положителните емоции в залата. Посрещнати бяха с усмивки и изпратени с много аплодисменти.
На 21 февруари 2018 г. групата за занимания по интереси – хор „Звездички“ се запозна с едни от най-патриотичните български песни – „Хубава си, моя горо“, „Стани, стани юнак балкански“, „Вятър ечи, балкан стене“, „Къде си вярна, ти любов народна“, „Де е България?“, „Панагюрските въстаници“. За тях им разказа бабата на Мария, г-жа Красимира Абраамян.
Учениците бяха впечатлени от биографията и творчеството на сливенския възрожденски поет Добри Чинтулов. Изпълниха с огромно желание негови песни. В края на срещата всички участници разбраха колко е важно всеки българин да познават своята историята, език, традиции и песни.
На 08.11.2017 г. групата за занимания по интереси по проекта „Твоят час“ – хор „Звездички” отправиха своя поздрав по случай 75 години от основаването на Основно училище „Димитър Петров“. Развълнувани от първата си изява, те дадоха всичко от себе си, за да се представят подобаващо. Малките „Звездички” получиха бурни аплодисменти от многобройната публика – нашите гости, родители, учители и ученици.
hor zvezdichki