Юнаци на каваци

Учениците по проекта представиха филм за дейността на групата през годината, изработен изцяло от тях. Всеки от учениците изказа своето мнение, дали участието в групата му било пълноценно, какви са неговите препоръки към ръководителя и дали би участвал отново. В заключение учениците премериха сили във състезание, кои какво е запомнил и научил от посетените обекти през годината.

Учениците от клуб „Юнаци на каваци” подготвиха биография за своя патрон – Хаджи Димитър. В състезанието те се изправиха срещу клуб „Мего”, които пък от своя страна бяха подготвили биография за Георги Бенковски. Състезателите си разменяха въпроси от двете биографии с цел да разберат, до колко познават опонентите си. Победители от дуела излязоха учениците от клуб „Мего”, но въпреки загубата учениците останаха удовлетворени от представянето си и научиха много нова информация за ключови личности от нашата история.

2000108-2018-02-14-Publish

Ученици от клуб ,,Юнаци на каваци“ по проект Твоят час, посетиха значими и забележителни за Сливенската история места – къщата-музей на Хаджи Димитър, Къщата на Добри Чинтулов и Къща на Сливенския бит.

Така се запознаваха отблизо с нашите традиции и култура и се изграждат като истински родолюбци.

sw1