Сключване на „Споразумения за партньорство“.

Sporaz1.pngНа 27-ми септември 2017г., в зала „Божур“ в ДПП “Сините камъни“ в гр. Сливен, се състоя сключване на споразумения между учители на IV ОУ „Димитър Петров“ и родители на първокласниците. Споразуменията нямат юридическа стойност.

„Споразумения за партньорство“ по проекта „Училището като център в общността“ към Национална мрежа за децата са единствено актове на добра воля. Тази практика на училищното ръководство се провежда за трета поредна година. Целта е родителите активно да участват в живота, процесите и събитията на училището, защото опитът доказва, че тесните взаимоотнощения семейство-училище оказват положително въздействие върху развитието на децата. Съвремието изисква училището да бъде модерно, интересно и желано място за учениците.

Директора на училището  Силвия Аврамова отправи празнично приветствие:„Целта на ръководството е възпитаниците да се научат на креативно и творческо мислене, което ще даде положително отражение върху учебния процес. Грижата за децата е наша, обща грижа. Тази инициатива е резултат от поредицата иновации, на които екипът на нашето училище е автор. Тя се разпространява в сайта на Национална мрежа за децата, чрез който става достъпна за училища от цялата страна и в други градове се опитват да я приложат. Даваме пример, че само с критика нещата не се получават. Получават се единствено с партньорство и сътрудничество. Разбира се, това не означава, че не приемаме съвети и критика по дадени проблеми, но по-важното е да търсим решенията заедно, защото сме убедени, че това е верният път. Приветствам ви като част от общността ОУ „Димитър Петров“.“

В празничната вечер се включиха възпитаници на училището. С рецитал и песни Патриция Дренска от V-ти “А” клас и хор „Звездички“ поздравиха публиката. Вечерта завърши с коктейл по случай новите подписани споразумения между учители и родители за 2017 година.

За презентацията е нужен JavaScript.