Споразумение за партньорство

Традиционната ежегодна церемония по връчване на „Споразумение за партньорство“ между учители на ОУ „Димитър Петров“ и родители на  първокласници към проекта „Училището като център в общността” на Национална мрежа за децата се състоя на 03-ти октомври 2018 г. в зала „Божур“  в  ДПП „Сини камъни“ гр. Сливен

Тази година събитието протече по различен и нетрадиционен начин. Започна с обръщение на родители, които имат по-големи деца в училището и вече са сключвали това споразумение,  към новите членове на общността. Те споделиха своето впечатление и изтъкнаха ползите от съвместната дейност между учители и родители. Бяха организирани забавни игри, които да предразположат към  непринудени разговори и контакти.  Родителите бяха разделени на отбори и стимулирани  към  креативност и даване на интересни идеи за подобряване на съвместната работа. Ще бъде съставена книжка, която да служи за опора на бъдещия живот на общността.

Към края на събитието ръководството на училището повиши градуса на настроението,  като връчи на колективите на всеки един клас  хумористичен и еднозначен подарък – килограм сол.