ОБИЧ ЗА БЪЛГАРИЯ

На 10.06.2019 г. ОУ „Димитър Петров“ отвори врати като галерия , която приюти  рисунките на ученици от българските неделни училища от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова. Изложбата под надслов „Обич за България“ е организирана от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина. Целта е да се даде на децата, които живеят зад граница, възможност да покажат родината си такава, каквато я помнят, виждат и каквато е в мечтите им.

Изложбата откри началникът  на Регионално управление на образованието – Сливен г-жа Милена Чолакова. На откриването присъстваха г-жа Светла Драганова – старши експерт по организация на средното образование към РУО – Сливен и педагогическите специалисти от ОУ “Димитър Петров“.

Бяхме впечатлени и възхитени от детския поглед, с който учениците пресъздават в рисунките си  българщината и любовта си към България, дори и зад нейните предели.

Заповядайте в ОУ „Димитър Петров“ до 20.06.2019 г. , за да споделите с децата обичта си към България.

За презентацията е нужен JavaScript.

Линк към репортажа на СКАТ – https://www.youtube.com/watch?v=l4L_zYPmVCU&feature=share&fbclid=IwAR3SVOL76goCOMnLwhtyBcdzdNpCSJHydWCSVB8kiJx8_pjgJE-RAMzfTss